Hoe bepaal je de waarde van jouw website?

Wat is de waarde van jouw website? Iedereen heeft hierop een ander antwoord. Als je veel klandizie uit je website haalt, heeft je website voor jou veel waarde. Als je bezoekers je website gebruiken om je adres of telefoonnummer te vinden en je hierdoor omzet draait, heeft je website voor jou ook veel waarde.

Het kan ook zo zijn dat je website niet direct veel klanten oplevert, maar indirect wel. Misschien heb jij alleen een website omdat je die "hoort" te hebben. Zeker voor (web)winkels, restaurants en dienstverleners is de website een heel waardevol stuk gereedschap.

Waardebepaling

Wanneer je data hebt kun je de waarde bepalen. Hoeveel producten verkoop je in je webshop? Hoeveel reserveringen krijg je binnen via je website? Hoeveel mensen vullen wekelijks jouw contactformulier in, en welk percentage daarvan wordt klant van je?

Aan de hand van deze data kun je gaan berekenen wat de waarde van jouw website is.

Winkels

Voor een pure webshop is het simpel, alle waarde van je core-business zit in je website. Maar voor een fysieke winkel die zijn assortiment ook online aanbiedt, is het een ander verhaal. Welk percentage koopt online? En zouden die mensen naar je winkel komen als je je assortiment niet online aanbiedt? Of zouden ze naar een concurrende webshop gaan?

Restaurants

Hetzelfde geldt voor restaurants; hoeveel online reserveringen heb je? En in een verlengde, hoeveel mensen hebben jouw telefoonnummer op je website gevonden? En hoeveel van die mensen zijn via een zoekmachine naar restaurants gaan zoeken?

Dienstverleners

Voor dienstverleners is het bepalen van de waarde van hun website ook best een lastige opgave. Zeker voor dienstverleners die gebeld worden. Hebben ze je telefoonnummer via-via gekregen? Of hebben ze je website via zoekmachines gevonden? Overtuigde de informatie op je website de bezoeker voldoende om jou te bellen?

Wat betaal je nu?

Al deze informatie geeft een bepaalde waarde. Waarschijnlijk een bereik van bedrag X to bedrag Y. Wat betaal je momenteel aan je webbouwer? Te weinig? Fijn! Dan heb je budget over om uit te geven aan verbeteringen om de waarde verder te verhogen. Te veel? Probeer dan de waarde te verhogen (zie beneden) of ga op zoek naar een andere partij om je website te laten verbeteren. Misschien kunnen wij je helpen? Zie hieronder hoe wij onze prijzen bepalen.

  • Hoe bepalen wij onze prijs?

    Hoe bepalen wij onze prijs?

    Wij helpen graag lokale ondernemers om met hun bedrijf te groeien waarbij de website een belangrijk stuk gereedschap is.

Waardeverhoging

Is het ook mogelijk om de waarde van jouw website te verhogen? Jazeker! En dat is niet alleen door beter gevonden te worden. Er zijn ook andere manieren om je conversie te verbeteren.

Laat van je horen

Een bestaande klant behouden is gemakkelijker dan een nieuwe klant binnenhalen. Vraag je mensen tijdens het invullen van je contactformulier, bestellen in je webshop of reseveren van een tafeltje toestemming om hen een nieuwsbrief te sturen? Zo ja, stuur je regelmatig een nieuwsbrief?

Wees overtuigend

Verzamel je al testimonials, getuigenissen, referenties, reviews? Veel verschillende namen, allemaal met hetzelfde doel; op jouw website laten zien wat anderen van jouw dienst of product vinden. De mening van een ander is veel meer waard dan die van de "verkoper".

Schrijf kwalitatieve content

Je kan ook proberen hoger te komen in zoekmachines. Dat gaat over het algemeen gepaard met het schrijven / maken van nieuwe en kwalitatieve content. Heb je een blog of nieuwsrubriek waar je regelmatig een nieuw artikel schrijft?

Test zelf je website

Plaats je in de schoenen van je website bezoekers en test je eigen website. Is je website duidelijk? Werkt de website ook goed op je telefoon en tablet? Vraag familie en vrienden wat zij van je website vinden.

Conclusie

Probeer de waarde van je website eens te bepalen en onderneem actie aan de hand van de uitkomst. Pas verbeteringen toe of ga op zoek naar een andere websitebouwer.

Samen bouwen aan jouw online succes?