Hoog in Google komen

Foto door <a href=
"https://unsplash.com/@solenfeyissa?utm_source=Marsvaardig&utm_medium=referral&utm_campaign=api-credit">
Solen Feyissa</a> op <a href="https://unsplash.com">Unsplash</a>

Inhoud is koning

Hoge posities in Google kun je tegenwoordig alleen bereiken wanneer de teksten op je website uniek en relevant zijn voor je bezoekers.

Het algoritme van Google maakt gebruik van meer dan 200 ranking factoren om de waarde en relevantie van content voor gebruikers te bepalen. Zoekwoorden spelen hierbij een belangrijke rol. Voordat je een tekst gaat schrijven, is het belangrijk om je zoekwoorden te bepalen. Hierdoor weet je welke zoekwoorden je potentiële bezoekers het meest gebruiken tijdens het zoeken in zoekmachines.

Focus op één onderwerp per pagina. Hierdoor raken zoekmachines en bezoekers niet in verwarring.

Structureer je tekst

Subkoppen zijn belangrijk voor bezoekers om een beeld te krijgen van de tekst. Het structuren van je tekst via goede subkoppen is ook voor je positie in zoekmachines belangrijk. In de subkoppen kunnen namelijk gerelateerde onderwerpen en zoekwoorden aan bod komen.

Via interne links is het belangrijk om pagina's aan elkaar te verbinden. Zo vergroot je de kans dat de bezoeker doorklikt naar een andere pagina en kan de bezoeker op een natuurlijke manier door je website navigeren. Ook voor zoekmachines is dit een belangrijke manier om je website goed te begrijpen en een hogere positie te geven. Een bezoeker die meerdere pagina's bekijkt op je website heeft namelijk een positieve invloed op je positie in Google.

Goeie techniek

Naast goede inhoud is ook de techniek belangrijk: de manier waarop de website technisch gebouwd is. Zoekmachines houden van nette, heldere, beknopte code. Dit draagt ook bij tot de bruikbaarheid en toegankelijkheid van websites.

Onze websites zijn daarom optimaal toegankelijk voor zowel bezoekers als zoekmachines, zoals Google het graag heeft.

Sitemap

We zorgen automatisch voor een sitemap, een bestand waarin al de webpagina's van je website vermeld staan. Hiermee kunnen we Google en andere zoekmachines informeren over de inhoud van je website. Webcrawlers voor zoekmachines, zoals Googlebot, lezen dit bestand, zodat je site slimmer kan worden gecrawld.

Tools

We gebruiken actief de volgende tools voor elke website:

  • Google Search Console, bijhouden en controleren van de aanwezigheid in zoekresultaten.
  • Bing Webmaster, bijhouden en controleren van je aanwezigheid in de zoekresultaten van Bing.

Continu bijsturen

Zoekmachines, zoals Google, voeren geregeld algoritme-updates uit. De ene is ingrijpender dan de andere. Wij volgen dit op de voet en passen ons platform aan wanneer dit nodig is.

Lees ook

  • Hoe werkt een zoekmachine zoals Google?

    Hoe werkt een zoekmachine zoals Google?

    Zoekmachines rangschikken het internet en maken het doorzoekbaar, dat weten we. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk? En hoe kan je een website hoger laten scoren in Google?

Samen bouwen aan jouw online succes?