Hoe maak je een goed scorende landingspagina: stap-voor-stap uitgelegd

Effectieve landingspagina's zijn super belangrijk voor een goed scorende website. Dit artikel geeft een uitgebreid raamwerk en praktische tips voor het maken van een landingspagina die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook resultaten oplevert.

Het raamwerk

Dit raamwerk is geoptimaliseerd om je bezoekers eerst emotioneel te overtuigen om voor jouw product of dienst te kiezen en vervolgens door middel van verschillende secties te laten zien dat de aankoop ook een goede logische keuze is.

Hero Sectie

De hero sectie is het eerste wat bezoekers zien; het moet direct de aandacht trekken en de waarde of het resultaat van jouw product of dienstverlening helder communiceren. Als een bezoeker binnen 5 seconden niet duidelijk heeft waar de pagina over gaat dan is de kans aanwezig dat ze weer weg zijn en naar je concurrent gaan.

Je hero sectie bestaat uit 4 belangrijke elementen.

  1. Een titel
  2. Een subtitel
  3. Een call-to-action knop
  4. Een afbeelding

Je titel benadrukt de waarde of resultaat van je product of dienst en de subtitel legt duidelijk uit hoe deze waarde of dit resultaat bereikt wordt. Een voorbeeld hiervan is:

'Transformeer je huis in een droomwoning, verkocht in recordtijd'

met als subtitel

'Met onze deskundige styling en inrichting wekken we de potentie van je huis tot leven, waardoor kopers zich meteen thuis voelen en jij de beste verkoopresultaten behaalt.'.

Deze combinatie is vele malen overtuigender dan bijvoorbeeld 'Vastgoedstyling' met als subtitel 'Wij hebben voor iedere woning een passende oplossing'.

Vervolgens voeg je een call-to-action knop toe die duidelijk beschrijft wat er gaat gebeuren nadat je er op klikt. Dus niet 'Neem contact op' maar 'Ontdek de waarde van je huis'.

Als laatste voeg je een afbeelding toe aan je hero sectie. Indien mogelijk laat je hier een foto van jouw blije klant zien waarmee je de titel ook weer extra benadrukt. Als dat niet mogelijk is zoek je een illustratie die de boodschap van je titel benadrukt.

Voordelen Sectie

Met je voordelen sectie omschrijf je wat jouw aanbod uniek maakt. Door je belangrijkste voordelen te benadrukken - zoals "Maximale winst", "Snellere verkoop", en "Stressvrij proces" - geef je bezoekers duidelijke redenen waarom ze voor jouw product of dienst moeten kiezen. Voeg vervolgens een korte omschrijving toe met welke kenmerken van jouw product of dienst deze voordelen bereikt worden.

Probeer als titel echt de voordelen voor je potentiële klant te omschrijven en niet de kenmerken van jouw aanbod te noemen. De kenmerken krijgen later op de pagina een eigen plekje.

Als je goede foto's hebt die deze voordelen omschrijven kun je die er bij plaatsen. Als je geen goede foto's hebt dan kun je hier kiezen voor een icoon of illustratie, maar zorg wel dat deze iconen of illustraties goed bij de rest van je huisstijl aansluiten.

Testimonials Sectie

Testimonials voegen een laag van vertrouwen toe. Goede testimonials ondersteunen de rest van de inhoud van je pagina of beantwoorden een belangrijke vraag waarmee je een angst wegneemt bij de bezoeker. Met verhalen als "Verkocht boven de vraagprijs" en "Zorgeloos en efficiënt" ondersteun je de claims van je hero en voordelen secties met echte succesverhalen. Voor bonuspunten voeg je bij iedere testimonial een afbeelding toe om de authenticiteit te verhogen. Ook kun je ervoor kiezen om een aantal sterren bij de testimonials te plaatsen.

Kenmerken sectie

Simpelweg een lijst met kenmerken is hier voldoende, eventueel aangevuld met een korte omschrijving van dit kenmerk. Deze sectie staat hier om de aankoop voor je bezoeker te rechtvaardigen. Aankoopbeslissingen worden bijna altijd eerst op basis van emotie genomen en vervolgens gerechtvaardigd door logica. In deze sectie staat netjes opgelijst wat je krijgt voor je geld, zonder dat je dit hoeft op te maken uit talloze paragrafen waarin kenmerken worden omschreven.

Veelgestelde vragen

Je veelgestelde vragen sectie kan een combinatie zijn van twee verschillende soorten vragen. Als eerst kun je hier natuurlijk vragen neerzetten die veel van je klanten je in het verleden hebben gesteld. Maar dit is ook een hele goede plek om bezwaren bij potentiële klanten weg te nemen door deze in vraag en antwoord stijl neer te zetten. Idealiter gezien beantwoord je hier alle vragen die een potentiële klant kan hebben die ze tegenhouden om contact met je op te nemen of je product aan te schaffen.

Call to action

Op dit moment hebt je de bezoeker op emotioneel vlak overtuigd, je hebt laten zien dat er echte mensen zijn met echte verhalen over jouw product of dienst, je hebt laten zien dat ze waar krijgen voor hun geld en je hebt eventuele bezwaren bij ze weggenomen. Het enige dat ons nu nog rest is een laatste call-to-action plaatsen om deze bezoeker om te zetten van potentiële klant naar een daadwerkelijke klant.

Uiteraard is iedere website uniek. Dit raamwerk biedt een uitgangspunt. De beste resultaten bereik je door je landingspagina's uitgebreid te testen met echte gebruikers.

Download het raamwerk

Download ons raamwerk om bij het inrichten van je volgende belangrijke landingspagina te gebruiken.

Bijlagen

Samen bouwen aan jouw online succes?