Wat kost een goede website?

Wat kost een goede website? Dat is een goede vraag met verschillende antwoorden. Allereerst zullen we moeten bepalen wat de definitie van een goede website is. Maar het prijskaartje speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Met een oneindig budget kun je in theorie namelijk de beste website maken.

Wat is een goede website?

Een website bestaat uit veel verschillende aspecten. In deze blogpost belichten we er 6. Je hoort vaak dat een website goed gevonden moet worden, en dat hij snel moet zijn. Dit zijn inderdaad twee aspecten die zeker belangrijk zijn. Verder zijn ook gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid twee belangrijke aspecten. Veiligheid is uiteraard ook erg belangrijk. De vormgeving van de website kun je als belangrijk beschouwen afhankelijk van de branche waar je in zit. Wat wel zeker op de lijst thuishoort is de indeling van de website, zowel technisch als grafisch.

Goed gevonden

Om goed gevonden te worden moet je 3 zaken goed doen. Zo moet de techniek van je website goed in elkaar zitten. Daarmee zit je bij ons aan het juiste adres! Verder is het van belang dat je regelmatig goede webteksten schrijft. Ook is het van belang dat er andere kwalitatieve websites naar jouw website linken. Het woord kwalitatief is hier van belang. Jouw website op startpagina.nl tonen heeft tegenwoordig weinig tot geen nut meer.

Een snelle website

Eén van de factoren waarmee zoekmachines jouw website beoordelen is de snelheid. Hoe sneller de website hoe hoger je kunt komen in de resultaten van zoekmachines. Ook daar hebben wij een goede oplossing voor.

Gebruiksvriendelijkheid

Je kan de mooiste en snelste website van de wereld hebben, maar als je bezoeker niet begrijpt waar hij of zij moet klikken dan zul je weinig resultaten behalen. Wij gaan daarom initieel altijd voor functie over vorm. Zie ook het kopje "indeling".

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid op websites gaat verder dan ervoor zorgen dat mensen met een beperking de website kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook aan je eigen "beperking" als je midden in de zomer in de felle zon met een zonnebril het adres van een restaurant of winkel probeert te vinden op het scherm van je telefoon. Als het kleurcontrast tussen de achtergrond en het telefoonnummer niet hoog genoeg is, is het adres niet zichtbaar.

Veiligheid

Als jouw website nog niet op een beveiligde server draait (geen slotje in de adresbalk) dan zijn zoekmachines en browsers hier niet blij mee. Maar een slotje is niet voldoende. Zorg er ook voor dat de gegevens die je van je bezoekers verzamelt goed en veilig worden opgeslagen. Lees meer over onze veiligheidsmaatregelen.

Indeling

Misschien een punt waarin veel mensen zich niet kunnen vinden; design is "onbelangrijk". Hiermee bedoel ik specifiek "design" en niet de indeling / layout van de website. Deze is namelijk zeer belangrijk. Zet elementen op de plek waar de bezoeker deze verwacht (logo linksboven, menu er naast of er onder). Zorg er voor dat invulvelden duidelijke velden zijn, knoppen duidelijke knoppen en links duidelijke links. Je bezoeker zal erg blij zijn als hij/zij zich snel en moeiteloos door de website kan navigeren. Als je dat nou allemaal op orde hebt, ga dan eens kijken hoe je "design" kunt combineren met een duidelijke website.

Uiteraard is het voor een website van een vormgever of architect belangrijker om er goed uit te zien dan voor een administratiekantoor omdat je bezoekers in de voorgenoemde branches op zoek zijn naar "design".

Tot slot; design kan zeker helpen om je conversie te verhogen, maar het is belangrijker dat je goede inhoud hebt, de website technisch goed in elkaar zit en de website voor iedereen duidelijk bruikbaar is.

Wat is je budget?

Budget speelt uiteraard een belangrijke rol. Hoe ga je er voor zorgen dat je zoveel mogelijk kwaliteit krijgt voor je beschikbare budget? Je kan zelf een website maken, maar dan mis je de expertise van de professionals waardoor je website waarschijnlijk een stuk minder goed zal werken. Je kan ook alles uit handen geven en een website op maat laten maken; maar dat gaat je vermoedelijk veel geld kosten.

Je hebt ook oplossing die hier tussenin zitten, een professional bouwt jouw website op een platform, en jij kunt je website vervolgens blijven vullen met nieuwe content zoals blogs, producten en testimonials.

Kunnen wij je helpen?

Wij zijn Marsvaardig begonnen om kleine bedrijven en zelfstandigen te helpen een super goede website te hebben voor een betaalbare prijs. Wij hebben hiervoor zelf een platform ontwikkelt waar alles in zit wat ik hierboven besproken heb. Onze eigen website draait op precies dezelfde techniek als die van onze klanten, iets wat je niet vaak ziet bij andere bedrijven.

Heb jij een bedrijf en wil je een goede website laten maken voor een betaalbare prijs? Neem dan even contact met ons op. We zitten in Hilversum (NL) en in Diest (BE).

  • Hoe bepalen wij onze prijs?

    Hoe bepalen wij onze prijs?

    Wij helpen graag lokale ondernemers om met hun bedrijf te groeien waarbij de website een belangrijk stuk gereedschap is.

27 juni 2022, door Robin Poort
Samen bouwen aan jouw online succes?