Waarom wij Cloudflare gebruiken?

Foto door <a href="https://unsplash.com/@samuelzeller?utm_source=Marsvaardig&utm_medium=referral&utm_campaign=api-credit">
Samuel Zeller</a> op <a href="https://unsplash.com">Unsplash</a>

Cloudflare lijkt wel een wondermiddel. Het maakt je website supersnel en houdt ook nog eens spammers en hackers buiten de deur.

Hoe werkt het?

Cloudflare is een soort tussenstation, tussen de bezoeker en je website. Zonder Cloudflare komt een bezoeker die naar je website surft rechtstreeks op onze webserver terecht.

Om Cloudflare te kunnen gebruiken moeten we gebruik maken van hun DNS-server (een soort adressenbestand dat jouw domeinnaam aan onze server koppelt). Daarna komt een bezoeker niet langer rechtstreeks op onze server terecht.

Sneller

Zodra iemand een pagina van je website bezoekt, komt hij terecht op de pagina die gedupliceerd staat op het tussenstation van Cloudflare. Op die manier voorkomen we dat iedereen massaal op onze hoofdserver belandt. Veel verkeer vertraagd immers de snelheid.

Deze pagina laadt veel sneller en is daarnaast gecomprimeerd. Wanneer je iets aanpast in je website vernieuwen we het duplicaat op het tussenstation automatisch.

Dankzij een snellere website scoor je ook meteen meer "punten" bij Google.

Wijzigingen maken aan je website

Na een wijziging moet het geheugen worden leeggemaakt. Hierdoor is het enkele seconden wachten tot je de wijziging in je website ziet.

Ook speelt het geheugen (cache) van je browser een rol. Eenmaal je een pagina hebt bekeken zit deze voor 4 uur in het geheugen van je browser opgeslagen.

Door de pagina opnieuw te laden via de "Vernieuwen"-knop (cirkel met een pijltje) zal je de wijzigingen wel te zien krijgen.

Veiliger

Via een uitgebreid algoritme bepaalt CloudFlare de reputatie van een bezoeker. Wanneer een bezoeker een slechte reputatie heeft, moet hij eerst een CAPTCHA oplossen voordat de toegang tot de website mogelijk is.

Er zijn ontzettend veel geautomatiseerde bots op het internet die ongewenst verkeer naar jouw website sturen. Doordat de bezoekers al bij CloudFlare worden gestopt scheelt het onnodig dataverkeer naar onze server waardoor deze optimaler kan blijven werken en alle sites supersnel blijven.

Lage kosten

Dankzij Cloudflare kunnen we onze serverkosten laag houden waarvan we onze klanten uiteraard laten meegenieten.

Wil je ook een betaalbare website die nooit veroudert?