Wat zijn onze veiligheidsmaatregelen?

De veiligheid van jouw gegevens is belangrijk voor ons. We nemen continu proactieve maatregelen om ervoor te zorgen dat je data veilig wordt opgeslagen en verwerkt.

1. Beveiligde verbinding

Via een beveiligde verbinding (SSL) beveiligen we de gegevens tussen jouw website bezoeker en onze server. Dit is belangrijk want de meeste publieke netwerken zijn gemakkelijk af te luisteren.

Voor SSL certificaten maken we gebruik van Let's Encrypt, een beveiligingsdienst die door verschillende grote IT-bedrijven ondersteund wordt zoals Google, Facebook, Cisco en Hewlett Packard Enterprise.

2. Wachtwoordbeheer

Sterk wachtwoord

De veiligheid van je gegevens wordt natuurlijk bepaald door de sterkte van je wachtwoord. Gebruik een wachtwoord met minstens 13 karakters.

We raden gebruikers ook om een willekeurig wachtwoord te kiezen. Wachtwoorden hergebruiken is geen goed idee. Als je gegevens gehackt worden op één site, proberen de cybercriminelen diezelfde gegevens ook op andere sites.

Authenticatie in twee stappen

Je kan je account beveiligen met iets dat je weet (wachtwoord) en iets dat je hebt (telefoon). Bij het inloggen moet je een 6-cijferige code invullen die je op je smartphone ontvangt.

Zo wordt het voor derden moeilijker om toegang te krijgen tot je gegevens.

Technische maatregelen

Daarnaast passen we nog extra maatregelen toe:

  • Onomkeerbare encryptie: we slaan nooit wachtwoorden op van gebruikers. In de plaats daarvan gebruiken we onomkeerbare encryptie, waardoor je wachtwoord meteen wordt omgezet in een onleesbare code.
  • Inlogpogingen limiteren: na vijf mislukte inlogpogingen wordt je account automatisch geblokkeerd. Zo kan niemand eindeloos je wachtwoord proberen te raden.

3. Europese servers

Alle gegevens worden bewaard in een datacenter van DigitalOcean in Amsterdam (AMS3). DigitalOcean ondersteunt de GDPR en alle DigitalOcean-diensten voldoen aan de bepalingen ervan.

4. Weg is weg

We zorgen ervoor dat je gegevens veilig worden bewaard en effectief worden gewist wanneer jij gegevens verwijdert.

Samen bouwen aan jouw online succes?