Onze groene filosofie

Onze manier om zo veel mogelijk goede websites te bouwen voor een eerlijke prijs was het bouwen van een platform. Alle klanten die wij hebben zijn aan dit platform gekoppeld waardoor wij technisch alle verbeteringen kunnen doorvoeren op het platform. Bij het updaten van dit platform is iedere aangesloten website ook meteen up-to-date. Ook nieuwe functionaliteiten zijn zo meteen voor alle klanten beschikbaar.

Duurzaamheid

Het voordeel van dit platform is dat we hier ook 'groene' verbeteringen kunnen doorvoeren die dus ook meteen bij alle aangesloten website worden doorgevoerd. Denk aan het aanpassen van onze server infrastructuur, het opslaan van pagina's in het geheugen en het serveren van de juiste afbeeldingen voor de verschillende apparaten waar de website op bekeken wordt.

'Groene' features

Afbeeldingen

Eén van de belangrijkste aspecten van een 'groene' website is het formaat / de zwaarte van de pagina's. En de zwaarste elementen van een pagina zijn doorgaans video's en afbeeldingen. Al onze afbeeldingen worden geserveerd via een aparte dienst die is gespecialiseerd in het serveren van de juiste afbeeldingen voor ieder schermformaat. Zo zal er op een telefoon een kleinere (is dus lichtere) afbeelding worden gedownload dan op een laptop scherm. Deze afbeeldingen worden ook nog eens in het geheugen opgeslagen zodat ze niet iedere keer verwerkt hoeven te worden.

Cache

Niet alleen de afbeeldingen worden in het geheugen opgeslagen. Hele pagina's worden in het geheugen op een server gezet. Zolang er door de eigenaar van de website geen aanpassingen worden gedaan staan de verschillende pagina's in het geheugen in de cloud. Als iemand anders deze pagina bezoekt hoeft de server geen berekeningen meer te maken. In plaats daarvan serveert de server een 'platte' pagina die supersnel inlaadt.

Server infrastructuur

De servers die wij gebruiken staan in Europa. Waar je ook bent wordt de dichtstbijzijnde server gebruikt om je de pagina te laten zien. Dat betekent minder ver 'reizen' en dus minder energieverbruik.

Is jouw website al gehost door een 'groene' hostingpartij?

Wat navigatie met duurzaamheid te maken heeft? Hoe sneller de bezoeker kan vinden wat hij of zij nodig heeft, hoe minder data er gedownload hoeft te worden die toch niet bekeken en gelezen wordt. Wij denken met al onze klanten mee hoe we de websites zo duidelijk mogelijk kunnen maken. Niet alleen fijn voor het milieu, ook fijn voor de bezoeker die ook altijd snel je contact knop, adres of telefoonnummer kan vinden.

Lokaal en digitaal

Los van alle technische snufjes proberen we ook op andere vlakken goed te zijn voor de wereld. Zo werken we graag met klanten die bij ons in de buurt zitten. Zo kunnen we op de (bak)fiets stappen of met de bus of trein gaan. Klanten die verder weg zitten helpen we graag digitaal, eventueel met videobellen zodat we elkaar wel gezien hebben, wij werken namelijk graag met mensen, niet met nummers.

Doordat we met ons team van vier in twee verschillende landen werken maken wij lokaal internationaal. Tom, Geert en Steven helpen al onze klanten die een website in Diest en omgeving nodig hebben. Robin helpt alle klanten die een website in Hilversum en omgeving nodig hebben.

Is duurzaamheid voor jouw bedrijf ook zo belangrijk, maar staat het minder hoog op de lijst van je websitebouwer? Stuur ons dan een bericht en we zorgen er voor dat we voor jou ook een duurzame website bouwen die met de jaren alleen maar duurzamer zal gaan worden, wel zo gemakkelijk!

4 juli 2022, door Robin Poort
Samen bouwen aan jouw online succes?