Nieuwe server infrastructuur

Ons website platform draait nu op een compleet nieuwe server infrastructuur. Gebaseerd op onze jarenlange ervaring en klaar voor de toekomst. Onze oude server infrastructuur was te klein geworden en kon niet langer mee met onze groei.

Na weken voorbereiden hebben we in de afgelopen dagen de boel omgebouwd. Niet minder dan 90 websites moesten overgezet worden naar de nieuwe infrastructuur. Geen kleine taak! Gelukkig is alles zonder problemen verlopen.

Werklast spreiden

Voortaan gebruiken we niet één maar drie servers. Twee servers verwerken het verkeer afkomstig van de website bezoekers. Een derde server verwerkt het verkeer in de administrator-omgeving.

Door het verkeer te verdelen over meerdere servers zorgen we voor een gelijkmatige belasting. Dit leidt tot een schaalbare infrastructuur die we in de toekomst met slechts enkele "klikken" kunnen uitbreiden.

Europees datacenter

Onze nieuwe infrastructuur bevindt zich in het Amsterdams datacenter (AMS3) van DigitalOcean. DigitalOcean ondersteunt de GDPR en al hun diensten voldoen aan de bepalingen ervan.

24 april 2020, door Tom Janssens
Samen bouwen aan jouw online succes?