Hoe vind je een goede website bouwer?

Stel, je gaat je huis verbouwen. Je weet dat je het goed wilt doen en dus een expert gaat inhuren, maar je hebt te weinig verstand op dat gebied. Hoe kun jij dan bepalen of de expert de juiste expertise heeft?

Het valt niet altijd mee om een expert te vinden. En dat geldt niet alleen voor het zoeken van een architect of aannemer; ook het vinden van de juiste website bouwer is vaak een lastige taak.

Hoe weet je dan of je de goede keuze maakt?

Vraag je omgeving

De beste tip die ik je kan geven is; vraag aan vrienden, familie of collega's of ze een bedrijf kennen waar ze zelf tevreden over zijn. Overleg dan wel even of jullie verwachtingen over het eindproduct hetzelfde zijn. De kans dat je iemand vindt die zelf een website heeft laten maken is groot. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze mensen ook allemaal tevreden zijn, wat ons bij de volgende stap brengt.

Lokaal en met aandacht

Het is altijd fijn om een klant te zijn van een lokaal en wat kleiner bedrijf dan de grote bedrijven waar je slechts een nummer bent. Lokale en gepassioneerde ondernemers zorgen er voor dat jouw website ook echt goed gaat zijn omdat dat jullie beiden helpt. Zoek op Google bijvoorbeeld op "website bouwer Hilversum" of "website laten maken in Diest" in plaats van de generieke zoekterm zonder plaatsnaam om op jouw plaats te filteren.

Ga in gesprek

Heb je een bedrijf gevonden wat je aanstaat? Ga dan met ze in gesprek! Dat kan telefonisch, digitaal of in persoon. Maar zorg dat je de mensen achter de website te spreken krijgt. Zo krijgen jullie beiden een goed gevoel over de eventuele samenwerking. Ook kan de expert vaak veel beter jouw vragen beantwoorden dan informatie die je leest op een generieke website. En heb je een specifieke wens? Ook deze wens kan direct besproken worden om te kijken wat voor jou de beste oplossing kan zijn.

Vraag om een demo

Het overgrote deel van de mensen wil graag zelf de informatie op de website bijhouden. Het bijhouden van informatie en plaatsen van nieuwsartikelen of nieuwe projecten is ook erg goed voor je vindbaarheid op zoekmachines. En in de meeste gevallen gaat een website zo'n 3 tot 5 jaar mee (websites die wij bouwen gaan trouwens een stuk langer mee). Als je een aantal jaar met een product gaat werken is het erg belangrijk dat je dit een fijn product vindt om mee te werken. Vraag daarom altijd of je een demo van je website kunt krijgen voordat je met een partner in zee gaat.

Zoekmachine optimalisatie

Wil je gevonden worden? Dan zul je daarvoor moeten "werken". Zoals eerder benoemd is het goed om op regelmatige basis nieuwe "content" te plaatsen. Deze content kan bestaan uit artikelen, nieuwsberichten, portfolio, projecten, een kennisbank etc. Een relevante website is erg belangrijk voor Google en organisch verkeer (niet betaald) is belangrijker dan betaald verkeer (advertenties). Wij adviseren klanten altijd om eerst een zo goed mogelijke website te bouwen in zowel tekst als techniek (wij zorgen voor perfecte techniek) en pas later te gaan kijken naar advertenties. Kortom; als een website bouwer je 'met gemak een positie op de eerste pagina' beloofd dan is dat of een leugen, of het gaat je veel extra geld kosten. En op het moment dat je stopt met betalen, zak je ook weer verder weg in de zoekresultaten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid, een "hot topic". Ook wel logisch, want duurzaamheid is heel breed. Hoe weet je of een website bouwer duurzaam is of niet? Het makkelijke antwoord; vraag het ze. Denk aan vragen als; hoe lang gaat mijn website mee? Is mijn website klaar voor de toekomst of moeten we dan jaarlijks dure aanpassingen doen? Hoe "groen" is mijn website straks? De antwoorden op deze vragen kunnen veel invloed hebben op de kosten die je de aankomende jaren zal gaan maken.

Wat is er nodig voor een goede website?

Een goede website is veilig, goed vindbaar en snel. Ook is deze toegankelijk voor mensen met een beperking en gebruiksvriendelijk voor iedereen. Dit zijn slechts een aantal zaken. Lees hier meer over waar een echt goede website allemaal aan moet voldoen.

Dus, een goede keuze?

Als je van een kennis geen tip kunt krijgen, zoek dan een gepassioneerd bedrijf bij jou in de buurt en vraag een gesprek aan. Leg jouw wensen op tafel en kijk of dit bedrijf jou kan helpen. Laat dit bedrijf een demo website maken om te zien of het eindproduct bij jou past en bekijk samen hoe jullie je positie op Google op een duurzame manier kunnen verhogen.

Wil jij met ons in gesprek of ken je iemand die wij zouden kunnen helpen?

Neem contact met ons op

8 maart 2021, door Robin Poort
Samen bouwen aan jouw online succes?