Wat doen wij allemaal op de achtergrond?

Bij de ontwikkeling van een goede website komt veel meer kijken dan het ingeven van je tekst en afbeeldingen.

Slechts een deel van het werk is duidelijk zichtbaar, zoals het ontwerp. Het meeste werk gebeurt achter de schermen. Zo zijn er een heleboel onzichtbare dingen die goed geregeld moeten worden om een website optimaal te laten werken en goed te laten scoren bij zoekmachines.

Continu onderhoud

Op het internet is er één constante: verandering. Waar andere bedrijven jouw website bouwen en er vervolgens hun handen vanaf halen, doen wij dit heel anders. Wij zetten in op continuïteit, dit zorgt voor een duurzame website.

Software-onderhoud is niet: "zorg dat het blijft werken zoals voorheen". Het is: "blijf nuttig in een veranderende wereld".

Optimalisatie van afbeeldingen

Die grote foto bovenaan je pagina, en die superscherpe profielfoto's op de 'over ons' pagina maken je site af, maar als we niet opletten, ook een stuk trager.

Daarom zorgen we er automatisch voor dat foto's op verschillende schermen verschillend getoond worden. Afhankelijk van de schermgrootte wordt een afbeelding ingeladen die mooi past binnen het scherm: groot genoeg om scherp te tonen, maar niet te groot, zodat er geen bandbreedte verspild wordt.

Voor de optimalisatie van afbeeldingen maken wij gebruik van Imgix.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachines, zoals Google, voeren geregeld algoritme-updates uit. De ene is ingrijpender dan de andere. Wij volgen dit steeds op de voet, en anticiperen tijdig wanneer dit nodig is.

Lees meer over onze zoekmachine optimalisaties.

Beveiligde verbinding

Via een beveiligde verbinding (SSL) beveiligen we de verbindingen tussen de website bezoeker en onze server. Dit is belangrijk want de meeste publieke netwerken zijn gemakkelijk af te luisteren. Kwaadwillenden kunnen daarmee wachtwoorden en creditardgegevens afluisteren.

Voor SSL certificaten maken we gebruik van Let's Encrypt, een beveiligingsdienst die door verschillende grote IT-bedrijven ondersteund wordt zoals Google, Facebook, Cisco en Hewlett Packard Enterprise.

Versturen van e-mails

Spamfilters worden (gelukkig maar) steeds beter en daarmee steeds strenger. Dat betekent dat je vanuit een website niet meer zomaar e-mails kunt versturen namens die website. De server waar de e-mails van worden verstuurd, moet namelijk eerst geregistreerd worden als server die daartoe is geauthoriseerd.

Voor het correct versturen van e-mails maken wij gebruik van Sendgrid, een externe maildienst die onder andere door Spotify, Booking.com en Airbnb gebruikt wordt.

Browser caching

Voor ieder bestand (bijvoorbeeld een foto) dat je bekijkt op een website kunnen we instellen hoelang het bestand geldig is. De browser kijkt hiernaar en slaat het bestand zo lang in de lokale cache op. Dit voorkomt dat dezelfde bestanden bij elke pagina opnieuw worden gedownload.

Door de geldigheid van bestanden slim in te stellen kunnen we je website een flinke performance boost geven.

Integraties

Open Graph

Open Graph is bedacht door Facebook in 2010 om een betere integratie tussen websites en Facebook te bewerkstelligen. Als iemand een link naar je website deelt op Facebook verschijnt er automatisch een soort kaartje met de foto, titel en korte inhoud van de pagina. Hierdoor zorgen we voor een betere uitstraling op sociale media.

Hosting

Goede hos­ting is het fun­da­ment voor pro­fes­si­o­neel be­heer van websites. Het hosten van onze websites hebben wij volledig in eigen beheer en werken hierin samen met het mondiaal opererende Rackspace.

Daarnaast gebruiken we actief de volgende tools:

• New Relic, een dienst die de performantie van al onze websites analyseert
  • LogDNA, log management systeem
  • updown.io, uptime monitoring systeem

Ons vergelijken met andere ontwikkelaars?

Om onze dienstverlening te vergelijken met andere ontwikkelaars kan je het volgende doen:

1. Bekijk sites die de ontwikkelaar heeft gebouwd en test ze op verschillende apparaten (mobiele telefoon, tablet, computer) en connecties (mobiel internet, WiFi).
  2. Neem contact op met zijn referenties om te horen wat zij van de ontwikkelaar vinden.
  3. Vraag na of je website na lancering updates krijgt.

Hebben we je interesse gewekt? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je ook een betaalbare website die écht werkt?