Investeren in professionaliteit: de voordelen van een website laten maken door experts

Je website laten maken door professionals kan echt het verschil maken voor je bedrijf. In dit artikel bespreken we de belangrijkste voordelen. We beginnen met het benadrukken van de expertise en ervaring die professionals met zich meebrengen. Dat zijn zaken die mogelijk ontbreken wanneer je je eigen website bouwt.

Vervolgens gaan we dieper in op hoe professionele webdesigners zich richten op aspecten zoals zoekmachineoptimalisatie, mobiele compatibiliteit (responsive webdesign) en snelle laadtijden. Dit zijn factoren die de zichtbaarheid en bruikbaarheid van je website sterk kunnen verbeteren.

We sluiten af met verhalen van onze klanten die hebben geprofiteerd van onze ervaring en expertise.

Ervaring en Expertise

Professionele websitebouwers brengen jarenlange ervaring en expertise aan tafel. Ze zijn goed thuis in alle aspecten van het bouwen van een website, van programmeren tot ontwerpen. Bovendien zijn ze up-to-date met betrekking tot de nieuwste trends en veranderingen in webdesign, zodat jouw website altijd modern en relevant blijft.

Het belangrijkste is dat ze een website kunnen bouwen die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook intuïtief en gebruiksvriendelijk. Met andere woorden, door een professional in te huren, krijg je een website die er goed uitziet maar technisch ook erg goed in elkaar zit.

Wanneer je ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan met de diverse tools die beschikbaar zijn voor het bouwen van een website, mis je de expertise van een professional. Hierdoor kan het zijn dat je iets creëert waar je zelf tevreden over bent, maar waarvan je niet zeker weet of je gebruikers er ook blij mee zullen zijn. Ook loop je het risico dat je website niet goed in elkaar zit en daardoor minder goed gevonden kan worden door zoekmachines.

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie, of SEO (Search Engine Optimization), is een belangrijk onderdeel bij het bouwen van een goede website die niet over het hoofd gezien mag worden. Een professionele webdesigner heeft de kennis en expertise om een website te bouwen die is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit betekent dat ze technieken toepassen om ervoor te zorgen dat jouw website goed kan scoren in zoekresultaten waardoor je meer zichtbaarheid krijgt en meer verkeer naar je site trekt. Door een professional in te huren kun je er zeker van zijn dat jouw website niet alleen goed ontworpen is, maar ook klaar is om te concurreren in de digitale markt.

Hoewel een professionele websitebouwer zorgt voor het technische aspect van de website, ligt de verantwoordelijkheid voor het creëren en publiceren van waardevolle en unieke inhoud vaak bij jou. Het consistent toevoegen van relevante en unieke inhoud aan je website helpt bij het aantrekken en behouden van bezoekers. Dit verhoogt niet alleen je zichtbaarheid in zoekmachineresultaten, maar bouwt ook autoriteit en vertrouwen op bij je doelpubliek. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de inhoud die je creëert aansluit bij de behoeften van je publiek en hen waarde biedt. Alleen op deze manier hebben ze een reden om keer op keer naar je website terug te keren, al is het maar via zoekmachines omdat jouw website voor de meest gezochte zoektermen in jouw vakgebied hoog in de resultaten komt te staan.

Je hebt meerdere opties als het gaat om het creëren van inhoud voor je website. Je kunt ervoor kiezen om de inhoud zelf te schrijven, wat je volledige controle geeft over de boodschap en toon. Aan de andere kant kan het inhuren van een professionele schrijver ervoor zorgen dat de inhoud van hoge kwaliteit is, goed gestructureerd, en geoptimaliseerd voor zoekmachines. Daarnaast zijn er verschillende AI-tools op de markt die kunnen helpen bij het genereren van content. Deze tools gebruiken algoritmes om inhoud te creëren die zowel boeiend als relevant is. Hoewel geen van deze opties per definitie beter is dan de andere, hangt de beste keuze voor jou af van je specifieke behoeften, vaardigheden en budget.

Inhoud is trouwens meer dan alleen tekst; afbeeldingen, video's en statistieken zijn ook vormen van inhoud voor je website. De soort content die je publiceert, hangt sterk af van je doelgroep. Werk je in de mediabranche, dan zijn afbeeldingen en video's waarschijnlijk effectiever. Ben je daarentegen advocaat of tekstschrijver, dan zal je vooral focussen op tekstuele inhoud.

Mobiele compatibiliteit

Het aantal mobiele gebruikers overtreft op de meeste websites het aantal desktopgebruikers. Websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten verliezen potentieel verkeer. Ook kan een website die niet goed werkt op mobiele apparaten een negatieve invloed hebben op je merkimago. Een mobielvriendelijke website zorgt voor een betere gebruikerservaring, wat kan leiden tot hogere conversies.

Een responsive (mobielvriendelijke) website past zich automatisch aan aan het schermformaat van de gebruiker, ongeacht of deze een desktop, tablet of smartphone gebruikt. Het zorgt er ook voor dat de laadtijden geoptimaliseerd zijn voor mobiele internetverbindingen, wat bijdraagt aan een gestroomlijnde gebruikerservaring.

Het is een veel voorkomende misvatting dat het optimaliseren van een website voor mobiele apparaten een eenmalige taak is. In werkelijkheid vereist dit een constante inspanning. Veel mensen die hun eigen website bouwen, vergeten vaak te controleren hoe hun website eruit ziet en functioneert op verschillende mobiele apparaten na de initiële implementatie. Het is belangrijk om regelmatig te controleren en te testen hoe je website presteert op mobiele apparaten. Zo zorg je ervoor dat je website altijd bereikbaar is voor je doelgroep.

 • Eén platform achter al onze websites

  Eén platform achter al onze websites

  Wij zorgen dat je website technische altijd up-to-date is en met je mee blijft groeien. Zo hoef je niet iedere paar jaar een nieuwe website te laten bouwen.

Door een professional in te huren zorg je ervoor dat je website er op mobiel goed uitziet. Maar maak dus ook afspraken over onderhoud om ervoor te zorgen dat je website er op mobiel goed blijft uitzien in de toekomst.

Snelle laadtijden

Ook een snelle laadtijd is belangrijk voor een goede website. Bezoekers verwachten dat een pagina binnen een paar seconden is geladen. Elke extra seconde kan resulteren in het verlies van potentiële klanten omdat ze gefrustreerd raken en op de terug knop van de browser klikken. Een professional kan je helpen dit probleem te voorkomen. Ze hebben de kennis en ervaring om de laadtijden van je website te optimaliseren, hetzij door de afbeeldingen te comprimeren, overbodige code te verwijderen, of door gebruik te maken van caching en CDN's. Hierdoor zorg je ervoor dat je website snel laadt, wat resulteert in een betere ervaring voor je bezoekers en mogelijk een hogere positie in de zoekmachineresultaten.

 • Foto door <a href="https://unsplash.com/@samuelzeller?utm_source=Marsvaardig&utm_medium=referral&utm_campaign=api-credit">
Samuel Zeller</a> op <a href="https://unsplash.com">Unsplash</a>

  Waarom wij Cloudflare gebruiken?

  Cloudflare lijkt wel een wondermiddel. Het maakt je website supersnel en houdt ook nog eens spammers en hackers buiten de deur.

Een aantal succesverhalen

Promotionfilm.nl

Promotionfilm.nl had vijf jaar geleden te maken met een belangrijke uitdaging. Bij het overschakelen naar een andere professionele bouwer, zochten ze een websitebouwer die niet alleen een sterk inzicht had in technische aspecten, maar ook de technische expertise en capaciteiten bezat om een technisch geavanceerde website te creëren. Ze wilden een website die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel was, met een naadloze gebruikerservaring op zowel desktop- als mobiele apparaten. Het was essentieel voor Promotionfilm.nl om een websitebouwer te hebben die de technische uitdagingen van het bouwen van zo'n website kon begrijpen en aanpakken.

Super goede ervaring met deze jongens!

Niels de Groot, Pro Motion Film

Grafisch en technisch zit de site prachtig in elkaar. Pagina's worden slim met elkaar verbonden, waardoor de bezoeker snel overzicht heeft. Zelf content toevoegen is ook heel eenvoudig.

Er werd goed naar mijn wensen geluisterd, andersom gaven ze ook waardevol advies. Dikke aanrader!

Wellwater.nl

Wellwater.nl had een rapport laten opstellen om de duurzaamheid en conversie van hun website te verbeteren. Ze wilden de aanbevelingen uit het rapport implementeren om de prestaties van hun website te verbeteren. Omdat ze hier zelf niet in slaagden met hun huidige opzet, schakelden ze onze hulp in. Dankzij onze expertise zijn alle aanbevelingen succesvol geïmplementeerd.

Duurzame website

Bas Westdijk, Mede-oprichter, Well Water

Marsvaardig heeft ons verrast. Behalve de voortvarendheid waarmee zij te werk gingen hebben Robin en Tom hun interesse in duurzaamheid waargemaakt. De website draait weer met de nieuwste techniek, is snel, en de hosting is duurzaam geworden.

Bedankt, we zijn weer helemaal up-to-date!

Kookdepot.be

Kookdepot.be in België stond voor een grote uitdaging: een naadloze integratie van hun website en kassa om de efficiëntie te verbeteren. Met ons platform konden we zowel online als in de winkel een vloeiende en geïntegreerde winkelervaring bieden.

Kunnen wij jou helpen?

Wil jij je webiste laten bouwen door een professional? Bij Marsvaardig combineren we jarenlange expertise met een klantgerichte benadering. Ons platform verzorgt 95% van het werk; van de code tot de layout. Dit stelt ons in staat om snel en binnen budget websites te leveren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn maar ook van uitstekende kwaliteit. De resterende 5% is waar wij écht het verschil maken. We zorgen voor een intuïtieve, toegankelijke website met een logische structuur, afgestemd op jouw huisstijl.

Neem contact met ons op

Toch zelf doen?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om alles zelf te doen. Door blogs te lezen en de nodige ervaring op te doen, ben je in staat om zelf een uitstekende website te bouwen. Misschien heb je zelfs al ervaring uit het verleden waardoor je genoeg kennis hebt om een goede website te maken. Maar wellicht is het verstandiger om de tijd die het kost om up-to-date te blijven te besteden aan het verfijnen van je eigen expertise. Op die manier kun je je richten op waar je het beste in bent, terwijl wij zorgen voor een optimale online presentatie van jouw onderneming.

13 oktober 2023, door Robin Poort

5 redenen om voor Marsvaardig te kiezen

 • Persoonlijk contact
 • Altijd up-to-date
 • Een duurzaam platform
 • Gratis proberen
 • Zelf aanpasbaar

Bekijk onze werkwijze

Laat je website maken door professionele websitebouwers