Waarom wij geen sliders gebruiken

Zo nu en dan krijgen we de vraag van klanten of we op de homepage een "slider" kunnen zetten waarin een aantal foto's elkaar afwisselen. Ons antwoord daarop is altijd dat dat niet mogelijk is in ons systeem. Maar waarom eigenlijk niet? Hierbij onze redenen om deze functionaliteit niet in te bouwen.

Tragere pagina

De eerste reden is dat het pagina langzamer maakt waardoor je minder hoog in zoekmachines zult verschijnen. Snelheid van pagina's is een belangrijke maatstaf voor zoekmachines tegenwoordig. Afbeeldingen zijn vaak de "zwaarste" elementen op een website. Een aantal verschillende afbeeldingen inladen maakt de pagina dus onnodig extra zwaar. Naast de afbeeldingen moet ook de code om te wisselen ingeladen en uitgevoerd worden.

De bezoeker is al weg

Dat inladen van al die zware afbeeldingen is in veel gevallen zelfs volledig onnodig. De meeste bezoekers zijn al naar de volgende pagina geklikt voordat de tweede afbeelding voorbij is gekomen.

Afleiding en epilepsie

Als je er voor zou kiezen om de afbeeldingen sneller te laten wisselen creëer je nieuwe problemen. Het lezen van teksten of buttons op de pagina is erg lastig als je aandacht steeds naar een andere plek getrokken wordt. Ook mensen met last van (lichte) epilepsie zullen het niet waarderen als er automatisch grote delen van de pagina opeens gaan bewegen.

Maar wat dan wel?

Als je meerdere afbeeldingen aan bezoekers wil laten zien; bijvoorbeeld op een productpagina; dan kun je hiervoor een handmatige fotogalerij gebruiken. Die bieden we aan in verschillende formaten waarbij we zo weinig mogelijk afbeeldingen in één keer inladen en de beweging volledig in handen van de bezoeker leggen door middel van "vorige" en "volgende" knoppen aan te beiden.

Voor de header van je (home) pagina raden we je aan om één goede afbeelding te zoeken. Die laten we dan ook meteen mooi in een 'kaartje' zien als je je pagina deelt via social media.

5 redenen om voor Marsvaardig te kiezen

  • Persoonlijk contact
  • Altijd up-to-date
  • Een duurzaam platform
  • Gratis proberen
  • Zelf aanpasbaar

Bekijk onze werkwijze

Weten of wij iets voor jou kunnen betekenen?