Waarom PDF's vermijden?

Foto door <a href=
"https://unsplash.com/@mvdheuvel?utm_source=Marsvaardig&utm_medium=referral&utm_campaign=api-credit">
Maarten van den Heuvel</a> op <a href=
"https://unsplash.com">Unsplash</a>

Als beheerder van een website sta je voor belangrijke keuzes met betrekking tot de presentatie van je inhoud. Een beslissing die direct van invloed is op de gebruikerservaring is de keuze tussen het plaatsen van tekst rechtstreeks op je website of het aanbieden als een PDF-document. We geven je graag enkele redenen waarom het beter is om tekst direct op je website te plaatsen.

Mobiele ervaring

PDF-documenten zijn vaak ontworpen voor A4 afdrukken en zijn daarom minder geschikt voor de kleinere schermen van mobiele apparaten. Gebruikers moeten inzoomen en scrollen, wat de leesbaarheid beïnvloedt en de algehele gebruikerservaring verslechtert. In tegenstelling tot PDF's past de tekst in je website zich aan verschillende schermformaten aan, waardoor je bezoekers comfortabel kunnen browsen, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Kijk zeker in de statistieken van je website om het percentage mobiele bezoekers correct in te schatten.

Snellere laadtijden

Tekst rechtstreeks op de website plaatsen draagt bij aan snellere laadtijden. PDF-documenten kunnen omvangrijk zijn en resulteren in langere wachttijden voor bezoekers. Een snelle website is essentieel om de aandacht van je publiek vast te houden.

Hoger in zoekmachines

Zoekmachines geven de voorkeur aan gestructureerde tekst op webpagina's boven inhoud in PDF-formaat. Door tekst rechtstreeks op je website te plaatsen, verbeter je de zichtbaarheid van je inhoud in zoekresultaten en verhoog je de kans om gevonden te worden door zoekmachines.

Eenvoudigere navigatie

Direct op de website geplaatste tekst maakt het eenvoudiger voor bezoekers om door je inhoud te navigeren. Dit draagt bij aan een positieve gebruikerservaring en moedigt lezers aan langer op je website te blijven.

Betere toegankelijkheid

Het plaatsen van tekst op de website bevordert de toegankelijkheid voor alle gebruikers, inclusief die met beperkingen. Screenreaders en andere hulpmiddelen kunnen gemakkelijker tekst op de website interpreteren dan tekst in PDF-formaat.

Conclusie

Het direct plaatsen van tekst op je website biedt aanzienlijke voordelen voor zowel gebruikers als zoekmachines. Het optimaliseert de gebruikerservaring, verbetert de toegankelijkheid en draagt bij aan een efficiëntere online aanwezigheid. Overweeg deze factoren bij het nemen van beslissingen over de presentatie van je waardevolle inhoud.