Jouw voorbereidingen op een nieuwe webshop

Je gaat een webshop beginnen maar vraagt je af wat je daar allemaal voor moeten regelen. In dit artikel laten we zien wat je in de basis nodig hebt.

De voorbereidingen voor een webshop begint hetzelfde als een nieuwe website. Neem daarom eerst eens een kijkje op Jouw voorbereidingen op een nieuwe website

Producten

Bedenk eens welke producten je als eerste wilt gaan verkopen. Je kan natuurlijk beginnen met honderden of duizenden producten maar die zullen allemaal in de webshop ingevoerd moeten worden. Zorg dat je van deze producten goede informatie en foto's hebt om ze onweerstaanbaar te maken voor je klanten.

Klantenservice

Geen webshop zonder een goede (online) klantenservice. Zorg er voor dat je uitgebreide informatie hebt over je levertijd, betaalmethodes, verzendkosten, retourbeleid en klachtenbeleid. Zorg er ook voor dat je goede algemene verkoopsvoorwaarden hebt.

Doelgroep

Weet ook wie je doelgroep is. Is jouw webshop een "Business to Business" webshop of een "Business to Customer" webshop? En verzend je alleen naar België? Alleen naar Nederland? Of naar beide landen? Misschien zelfs wel naar heel Europa?

Verzenden

Heb je al een keuze gemaakt hoe je gaat verzenden? Ga je zelf iedere dag naar het postkantoor om pakketjes te versturen? Of ga je gebruik maken van een dienst waarbij de pakketjes bij jou op kantoor worden opgehaald? En wat betekent dat voor de verzendkosten voor je klant?

Workflow

Heb je regelmatig acties of kortingscodes? Verkoop je producten of abonnementen? De keuze hierin kan de vorm en techniek van de webshop flink beïnvloeden.

Wil je ook een betaalbare website die nooit verouderd?