Mailings versturen

Mailings (ook wel bekend als digitale nieuwsbrieven of newsletters) zijn een bekende vorm van communicatie vanuit een bedrijf.

Al voor de komst van het internet werden er door organisaties periodieke mailings verstuurd aan hun (mogelijke) klanten. Gezien het met behulp van het internet nog eenvoudiger is geworden om mailings te versturen zijn deze dan ook populairder dan ooit. Je zult dan ook waarschijnlijk zelf (al dan niet gewenst) met regelmaat meerdere mailings ontvangen.

Optimaliseren voor mobiele apparaten?

Door de opkomst van mobiele apparaten lezen steeds meer mensen hun emails (en daarmee ook hun nieuwsbrieven) niet meer op hun laptop of vaste computer.

Mobiele apparaten beschikken echter over veel kleinere schermen. Bij het schrijven van de inhoud voor je volgende mailing is het belangrijk om dit mee te nemen.

Met welke frequentie versturen?

Er is geen optimale frequentie voor het versturen van mailings. Als vuistregel kan echter worden aangenomen dat je geen nieuwsbrief moet versturen wanneer je geen (nieuwe) interessante informatie te melden hebt.

Verder is de frequentie met name afhankelijk van de doelgroep en het type organisatie waar vanuit de mailings worden verstuurd. Wij adviseren de meeste klanten om maximaal één keer per maand een nieuwsbrief uit te sturen.

Hoe zit het met de wet?

Onder de nieuwe GDPR wetgeving (en ook voorheen) mag je niet zomaar iedereen mailings toesturen. In de wet zijn diverse regels vastgesteld wat zogenaamde spam is en wat niet. Verder worden er door diensten als Campaign Monitor nog aanvullende eisen gesteld aan welke personen je wel of niet mag opnemen in je mailing bestand.

Het is prima om personen een mailing te sturen die:

Onder de aandacht blijven

Het versturen van nieuwsbrieven is een effectieve manier om onder de aandacht van de mensen te blijven.

Aanbiedingen presenteren

Het is mogelijk om met behulp van mailings aan je abonnees te melden welke aanbiedingen er op dit moment zijn. Zeker voor e-commerce bedrijven is dit een effectieve oplossing.

Mensen overtuigen van je kwaliteiten

Met behulp van mailings kun je natuurlijk niet alleen aanbiedingen versturen. Ook is het mogelijk om met behulp van mailings mensen te overtuigen van je kwaliteiten.

Zo kun je in mailing schrijven over recent afgeronde projecten (wat mogelijk potentiële klanten een "hey doet hij dat ook?" trigger kan geven) of over recent gepubliceerde content zoals je laatste blogs of nieuwsberichten op je website.

Samen bouwen aan jouw online succes?