Bloggen

De meeste (zo niet alle) van de grote merken wereldwijd hebben een blog dezer dagen.

Hoewel er vele voordelen kleven aan het hebben van een populaire blog, kan het tijdrovend en zwaar zijn om relevante blogs te produceren die de doelgroep zal waarderen.

Behalve de tijd die benodigd is om een blog te onderhouden, zijn er nog diverse andere zaken waarover nagedacht dient te worden. Ga je bijvoorbeeld bloggen over je bedrijf (en producten), of over de branche in zijn geheel? Zet je je blog op een los domein? Ga je het toestaan dat mensen reacties plaatsen op je blogs?

Extra linkkracht

Door goede artikelen te schrijven op je blog, zul je waarschijnlijk meer mensen naar je site toe krijgen. Een blog zorgt voor extra linkkracht (waarde) van je website wanneer mensen linken naar je blog.

Verder zullen er zeker mensen zijn die een kijkje gaan nemen op de website nadat ze een stuk hebben gelezen op je blog.

Een autoriteit worden

Er van uitgaande dat je uitstekend materiaal schrijft (wat je zeker moet doen), zullen mensen je langzaam aan gaan zien als autoriteit in je vakgebied. Dit gaat er wel vanuit dat je blogs gefocused zijn op een bepaald onderwerp.

Wanneer je blogs namelijk over vanalles en nogwat gaan, dan zullen mensen aannemen dat je nergens echt verstand van hebt, en is het onwaarschijnlijk dat mensen je als een autoriteit op wat voor gebied dan ook gaan zien.

Long tail trefwoorden

Wanneer de blogs die je schrijft gerelateerd zijn aan de producten of diensten die je aanbied (wat ze zeker zouden moeten zijn), dan zul je automatisch zogenaamde long tail trefwoorden gaan gebruiken.

Wanneer bijvoorbeeld je belangrijkste product een rode stoel is, dan zal een blog die vertelt over de verf die is gebruikt voor die stoel, hoogstwaarschijnlijk ook termen bevatten als verf voor rode stoel of blauwe stoel. Deze trefwoorden zijn vaak lastig om op te richten met alleen de product pagina, maar door het schrijven van goede blogs (die je ook nog een door kunt linken aan je product pagina's) wordt dit veel eenvoudiger.

Ons advies

Een populair blog hebben heeft grote voordelen voor je bedrijf, maar vereist ook veel tijd en werk. Daarom - er van uitgaande dat je genoeg tijd beschikbaar hebt en vaardig genoeg bent om goede teksten te kunnen produceren - raden wij zeker aan om een blog te beginnen!

  • Hoe schrijf je goeie webteksten?

    Hoe schrijf je goeie webteksten?

    Iedereen kan informatie online plaatsen, maar goeie webteksten schrijven voor een website is niet zo makkelijk. Wij geven je belangrijke tips!

Samen bouwen aan jouw online succes?