De waarde van testimonials op je website

Testimonials, getuigenissen, referenties, reviews. Veel verschillende namen, allemaal met hetzelfde doel; op jouw website laten zien wat anderen van jouw dienst of product vinden. De mening van een ander is veel meer waard dan die van de "verkoper".

Je vindt ze op de achterkant van boeken, op film posters, in webshops en in YouTube video's. Offline en online, overal zijn ze te vinden. Maar hoe kom je zelf aan goede testimonials? En hoe veel moet je er hebben?

Aantal testimonials

Anders dan een nieuwsrubriek of blog hoef je niet op regelmatige basis nieuwe testimonials toe te voegen. Bij een nieuwsbericht of blog staat vaak een datum. Als je een jaar geen nieuwe berichten plaatst, lijkt het alsof jouw website / bedrijf inactief is. Testimonials zijn datum-loos en daarmee ook tijdloos.

Als je vandaag 4 testimonials op je website zet dan zijn die over 3 jaar nog net zo veel waard. Uiteraard is dit wel afhankelijk van jouw dienstverlening of product, die kunnen immers structureel anders zijn dan 3 jaar geleden. Maar als we het hebben over een testimonial over jou als persoon of bedrijf dan gaat deze jaren mee.

Nog beter is het als je wel op regelmatige basis testimonials verzameld. Je kunt dan zelf kiezen welke je actief op je website wilt laten zien, en welke je even inactief zet.

Professionele website

Maximiliaan Maaskant, Investment Manager, Craft Capital

Marsvaardig heeft ons geweldig geholpen met het neerzetten van een strakke nieuwe website. Een goede en prettige samenwerking heeft geleid tot een website die precies aansluit bij onze wensen en de doelgroep.

Marsvaardig is zeker een aanrader!

Wat voor testimonials

Het doel van een testimonial is de onzekerheid of angst bij de koper weg te nemen. Daarom is het goed als je een aantal verschillende testimonials hebt die verschillende aspecten van jouw product of dienstverlening beschrijven.

Je kan er een paar hebben over hoe goed jouw support en persoonlijk contact is en een paar over wat het product voor jou heeft kunnen betekenen. Je kan er zelfs één hebben die omschrijft dat je zonder vragen en problemen je geld hebt teruggekregen. Alhoewel dit laatste voorbeeld geen testimonial van een actieve klant is, kan het andere klanten wel overhalen om de stap te zetten om contact met je op te nemen.

De beste testimonials hebben een foto en de naam van de schrijver. Ons onderbuikgevoel zegt namelijk dat een willekeurige "quote" ook door de "verkoper" zelf geschreven kan zijn. Wanneer er een naam, foto en eventueel een bedrijfsnaam en website bij de testimonial staat; is de kans veel groter dat deze testimonial ook echt door die persoon is geschreven en dat ze toestemming hebben gegeven om op de website te staan.

Bekijk ook eens wat onze klanten van ons vinden.

Hoe kom je aan testimonials

Testimonials vraag je aan je bestaande klanten. Een goed moment is kort na oplevering van de afgesproken werkzaamheden / product. Door de vraag niet meteen te stellen geef je je klant wat tijd om bekend te worden met je product of om resultaten af te wachten van de dienstverlening.

Je zou bij je vraag de klant in een bepaalde richting kunnen sturen, maar de leukste resultaten krijg je als je de klant gewoon vraagt om iets over jou te schrijven. Op deze manier kom je er ook achter waar je klanten waarde aan hechten met betrekking tot jouw product of dienstverlening.

Vlotte overvang

Angela Louwes, Basisschool De Piramide

Dacht ik nog: dat wordt een hele klus, ingewikkeld en veel tijd om een nieuwe website voor de school te laten maken. Nee hoor, Robin en Tom namen me bij de hand en begeleiden je door het hele proces. Uiteindelijk was het voor mij en de school een bijna ongemerkte procedure, de overgang naar de nieuwe website.

We zijn heel erg tevreden met het resultaat.

Social reviews

Naast testimonials op je eigen website kun je ook testimonials verzamelen op websites van derden zoals Google, Facebook, Linkedin etc. Het voordeel is dat je op deze manier een groter bereik hebt. Het nadeel is dat je geen controle hebt over hoe en waar je deze reviews laat zien.

Verzamel ze ook!

Heb je momenteel geen testimonials op jouw website, maar zou je dat wel graag willen? Laat het ons weten en we bekijken samen wat voor jouw website de beste oplossing is.

22 september 2021, door Robin Poort
Samen bouwen aan jouw online succes?