Nieuwe server infrastructuur

Foto door <a href=
"https://unsplash.com/@tvick?utm_source=Marsvaardig&utm_medium=referral&utm_campaign=api-credit">
Taylor Vick</a> op <a href="https://unsplash.com">Unsplash</a>

Dag

Goed nieuws! Jouw website draait nu op onze nieuwe server infrastructuur.

Na weken voorbereiden hebben we in de afgelopen dagen de boel omgebouwd. Niet minder dan 90 websites moesten overgezet worden naar de nieuwe infrastructuur. Geen kleine taak maar alles is zonder problemen verlopen.

Werklast spreiden

Voortaan gebruiken we niet één maar drie servers. Twee servers verwerken het verkeer afkomstig van de website bezoekers. Een derde server verwerkt het verkeer in de administrator-omgeving.

Door het verkeer te verdelen over meerdere servers zorgen we voor een gelijkmatige belasting. Dit leidt tot een schaalbare infrastructuur die we in de toekomst met slechts enkele "klikken" verder kunnen uitbreiden.

Europees datacenter

Onze nieuwe infrastructuur bevindt zich in het Amsterdams datacenter (AMS3) van DigitalOcean. DigitalOcean ondersteunt de GDPR en al hun diensten voldoen aan de bepalingen ervan.

Continu verbeteren

Zoals je weet onderhouden wij ons platform continu. Het verhelpen van foutjes, doorvoeren van verbeteringen en ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden. De nieuwe server infrastructuur is een belangrijke mijlpaal om te zorgen dat al onze websites, groot en klein, vlot blijven werken.

Heb je vragen? Aarzel niet om ze stellen.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Vriendelijke groet
Tom, Geert, Robin & Steven

6 mei 2021
Wil je ook een betaalbare website die nooit veroudert?