Begin je website met inhoud

Mogelijk heb je al van het begrip 'content-first' gehoord. In dit artikel verkennen we wat dat is en waarom wij het toepassen.

Wat is inhoud-eerst ontwerpen?

Inhoud vertegenwoordigt één van de belangrijkste filosofische standpunten van het ontwerpproces. Om het juiste ontwerp voor een website te kunnen maken, moet je weten wat de inhoud is.

Logisch, toch? Een illustrator begint niet met het illustreren van een boek voordat het boek is geschreven. En een architect begint geen blauwdrukken te tekenen totdat ze weten waar het gebouw dienst voor zal doen. Voor beide beroepen, volgt de vorm de functie, en voor websites wordt de functie bereikt via de inhoud.

Bijvoorbeeld: een marketing website wil de bezoeker via teksten en foto's overtuigen. Een restaurant website werft potentiële klanten door informatie over de kookstijl, interieur en locatie te verstrekken.

Inhoud is niet alleen tekst. Inhoud omvat een verscheidenheid aan media, waaronder foto's, grafieken, reviews, video's en audio.

Kortom, bij een inhoud-eerst ontwerp draait alles om het doel van de website en hoe dat doel te bereiken.

Voordelen van inhoud-eerst ontwerpen

Beginnen met de inhoud biedt verschillende voordelen die het mogelijk maken om een ​​betere algemene visie op de website te krijgen en om problemen in het ontwerp vroegtijdig op te vangen.

Eerst de inhoud ontwerpen maakt het makkelijker om een zinvolle informatie-architectuur op te bouwen en consistentie te hebben door de volledige website.

Vanaf het eerste gesprek staan we onze klanten bij om samen te zorgen voor een website waar bezoekers écht wat aan hebben.

26 oktober 2017, door Robin Poort
Samen bouwen aan jouw online succes?